Gisteren zijn Henri en ik samen met San en Louis en later ook Jan en Anna naar het Museum voor Schone Kunsten geweest, waar nog steeds British Vision loopt. Eén van de pronkstukken van de tentoonstelling is het originele manuscript van Lewis Carroll’s Alice in Wonderland. Hierrond was er gisteren een themadag in het MSK. De kinderen konden knutsel- en tekenateliers volgen (voor Louis en Henri en hun mama’s (die nog het vuilst van al waren ;-) werd het een stempelatelier – weer werd duidelijk welk groot tekentalent Louis is, zijn tekeningen konden zo in een boek), en gans het museum liep vol met figuren uit het sprookje, ze vertelden verhalen en namen je mee op speurtocht doorheen de tentoonstelling. Zo liepen we het konijn-met-het-horloge tegen het lijf, de grimmige hartenkoningin, de oester, Alice zelf natuurlijk, en een hele boek levende kaarten… Er was een gigantisch ganzenbordspel. Maar het leukst van al was The Mad Tea Party, waar ook de goochelaar rondliep.

Van zo’n initiatieven, die zo mooi zijn uitgewerkt en kinderen én volwassenen zo prikkelen, daar krijg ik kiekenvel van.

Een hele Grote Pluim met een Strikske rond voor het MSK team dat dit heeft uitgedacht en uitgevoerd!

En alsof dat nog niet mooi genoeg was, mochten we ’s avonds onze voeten onder tafel schuiven in het zuiderse La Cena in bijzonder aangenaam gezelschap. We praatten na tot in de vroege uurtjes… Weerom een mooie dag. Wat zijn wij toch gelukzakken.