Ik begin rode oortjes te krijgen, van zoveel Schone Woorden. Vier medebloggers bedachten mij met een award: San, die ken ik al heel lang en dat is een supermadam en ik volg haar blog al vanaf haar eerste schrijfsel, Veerle ken ik iets minder lang, maar ik vind haar lief en warm en ook sedert haar eerste blogpost lees ik haar trouw, maar pepijnenfloris en goofballsworld zaten tot mijn schande nog niet in mijn newsreader, maar intussen heb ik dat wel in orde gemaakt, dat spreekt voor zich. Een leuke bijdink voor awards, dat je nieuwe pareltjes ontdekt… En het is goed voor je zelfvertrouwen natuurlijk ;-))
Heel heel erg bedankt, lieve mensen, een complimentje doet altijd deugd.

Mijn drukke leven noopt me tot selectief zijn in de blogs die ik volg, maar er zijn er een twintigtal die ik niet wil missen. Niet gemakkelijk om hierin te kiezen, maar kijk, ik heb het toch gedaan.

-Henri, speel nekeer iets op uw Trompet, Iets Feestelijks-
In geheel willekeurige volgorde:

1. gentblogt, de moeder aller groepsblogs, prijsbeest, liefdevolle gemeenschap, de beste gids door onze geliefde thuisstad
2. Els, omdat ze zo echt is, omdat ze zo heerlijk kan overdrijven, omdat ze me doet lachen, neen, ik nomineer haar niet omdat het vandaag haar verjaardag is, maar misschien vindt ze het wel een leuk extraatje, zo vandaag…
3. klein konijn, omdat ze zo ongelooflijk grappig en o zo herkenbaar schrijft, en haar klein konijn zo ongelooflijk schattig ‘lijkt’, maar eigenlijk zo een echt varken is, en hoe fantastisch ze dat beschrijft
4. o., omdat hij heel schone foto’s maakt, omdat hij simpele dingen zo schoon kan maken, daar hou ik van
5. Het Radiofonisch Instituut, omdat hij zo heerlijk poetisch schrijft (zijn totnogtoe mooiste stukje voor mij is dat waar hij met zoveel liefde de reactie van lien beschrijft als Jannes hoedje het gentse water inwaait), omdat ik het zo vaak helemaal met hem eens ben en omdat hij een pure warme mens is met een Groot Hart
6. I., omdat ze Veel Smaak heeft, een toffe madam is en heel erg grappig schrijft
7. Mme ZsaZsa, omdat ze zo ongelooflijk prachtige dingen maakt, omdat wij dezelfde smaak hebben, maar helaas niet dezelfde handigheid (haar Nijn tas! Haar Rokjes! Haar Potloodzakske!). Zelfs van haar moestuin ben ik zaloes (maar ik gun het haar volledig, laat dat duidelijk zijn), hoewel de mijne er ook best mag wezen. En omdat ze elke middag weer mijn middagpauze opfleurt met haar boterhamplacematzakske, waar al mijn tafelgenoten ook zaloes van zijn…

Danku, mensen, voor het Leesplezier dat ge me bezorgt. Doe nog een beetje verder, alstublieft.

O, en dat ijsje, dat hebben we onszelf gemaakt daarnet. Hoopje Rode Vruchten van de diepvriesin de blender, melk erbij (oren dicht), klein beetje poedersuiker erdoor. Mjamie!!

Advertenties