Het was echt zo een heerlijke zomerse zondag. Wakker worden met de zon al tussen de luiken piepend, ook al is het maar 8 uur. Traag opstaan en douchen en naar de bakker om koeken. Gezellig ontbijten met alles erop en eraan. Lezen op ons ochtendlijk zonneterras. DE tram op naar boeken- en bloemenmarkt (inclusief cappucino en swingen op live harmoniemuziek). Slenteren naar de Zuid voor de laatste middagse jazz. Aperitieven in goeg gezelschap en een heerlijk thais kippensoepje toe. Luieren in de tuin, bijpraten en lachen met lieve vriendin n. die net terug is van Haar Eigen Groot Avontuur en allerlei fantastische cadeaus mee had voor Henri, waaronder een ongelooflijk cool en prachtig versierd hamerdink van de indianen dat wonderwel paste bij zijn zelfgemaakte speer, zijn zelfgemaakte katapult met marmeren ballekens en natuurlijk zijn zelfgemaakte tent (voer voor een mooie foto!).

Ons ventje heeft trouwens heel veel zenuwen voor morgen. Niet verwonderlijk natuurlijk, gezien het bijna een half jaar geleden is dat hij de schoolpoort nog eens binnen ging. Ook al heeft hij de meeste van zijn vrienden al uitgebreid gezien deze zomer, en ook al weten we allemaal dat hij ons morgen na 1 minuut al niet meer zal zien staan, ik begrijp hem maar al te goed. Ik heb hem truuks geleerd om zoete dromen te krijgen. Hopelijk werken ze.

Deze dag deed me trouwens beseffen dat er maar weinig van deze Zomerse Zondagen waren deze zomer. En dat ik helemaal nog niet klaar ben voor de Herfst!

Advertenties