Heeft u dat ook, altijd alles willen meemaken, niets willen missen en dan gelijk een zotteke van hot naar her crossen en eigenlijk geen tijd nemen om te genieten? Ik doe dat telkens weer, en achteraf ben ik dan wel een beetje boos op mezelf, hoewel ik moet toegeven dat ik eigenlijk wel blij ben dat ik weer zoveel heb meegemaakt…

Zo ging het vandaag dus van de opening van een winkel vol lekkernijen en specialiteiten (hoewel ik wel een beetje teleurgesteld was dat ze de twee zaken waar ik naar op zoek ben niet hadden, niet kenden en ook niet konden bestellen – zijnde most en pure chocoladepasta om chocolademelk en mocha’s mee te meken), maar ik heb toch mijn Kusmi Tea gevonden (ontdekt in Parijs en nogal gek van), en mijn gratis zakje koekjes mee naar huis gebracht. Na een korte stop thuis, en Henri meegetrokken, op de tram richting Blekersdijk, een stukje Oeverture gedaan en dan naar Wardrobe (prachtige dingen gezien, de nieuwe generatie mode-ontwerpers heeft talent, en wat mij vooral beviel, doen aan recyclage), Henri was vooral te spreken over de juwelen met legomannekes, en dan nog het meest van al over het lego-decor waarin die mens zijn waar had gepresenteerd (zijn voorstel was dat ik dan maar alles zou kopen dat er lag, dan zou die mens toch niet afzien als hij dat decorstuk zou kopen, tsk, hij en zijn lego). Na een heerlijk soepje in de mimosa haastten we ons richting tram, want aan half uur later werden we verwacht op het Sint-Pietersplein voor het Trekpaardenfeest, en daar werd Henri overgedragen aan de goede zorgen van oma n., gezien b. en ik een uurtje later in Antwerpen moesten zijn voor het Feest ter gelegenheid van 15 jaar JazzLabSeries. Prachtige avond. De Roma was vanavond een JazzKroegZonderRookMaarMetKaarsjesOpDeTafels (fantastisch, jazz-zonder-rook is een zeldzaamheid geworden), en het kruim van de Belgische Jazz Scene gaf het beste van zichzelf.

Advertenties