Vanmorgen werd ik eerst efkes droopy, toen ik de regen in bakken naar beneden hoorde en zag vallen. We hadden namelijk grote plannen, vandaag. Eerst naar de grandioze rommelmarkt van de Prinsenhoffeesten, en dan nog genieten van een paar designhapjes op oeverture. Maar olapola, ik ben niet rap klein te krijgen. Ik sprong mijn bed uit, de douche in, mijn fiets op, de bakker binnen -lekker ontgebeten als rustpunt- en dan opnieuw de fiets op, bloemenwinkel binnen, geladen met twee prachtige planten (eentje voor een jarige en eentje voor ons) in mijn fietsmandje terug naar huis, geinspireerd door mijn vriendelijk madammeke van de bloemenwinkel recht mijn tuin in, nog altijd in de gietende regen, genoten van de warmte van de serre, tomaatjes geplukt, paprika’s en aardbeien (ongelooflijk hoe zoet die zijn, ondanks het gesprek aan zon), oregano, en munt (dacht ik, maar het was citroenmelisse, en blijkbaar is dat ook wel lekker, theegewijs), mini-boeketje geplukt voor in de ontbijtkamer.

Na een heerlijke pasta met allemaal groentjes uit de tuin en gezellig samen lezen, besloten Henri en ik dan toch nog eens naar de rommelmarkt van het Prinsenhof te togen. Ahja, want het was gestopt met regenen, en het leek wat op te klaren. Een paar minuten nadat we al huppelend van tram 4 waren gesrpongen regende het weer katten en honden. Maar we zetten door en vonden, niet noodzakelijk in die volgorde, twee mini-bootjes, een boormachine/laserdink en … 2 cinemastoeltjes (aan elkaar)! Woohoo! Wij alletwee formidabel blij. Cinemastoeltjes in huis, dat is iets waar ik al gans mijn leven van droom, ze zijn schoon, in goede staat, komen van Cinema Capitole in Aalter, en ik ben er ongelooflijk content mee. Ze staan hier te blinken in onze inkom. Jeeha!

Intussen was de zon doorgebroken en trokken we welgemutst richting Arteveldehogeschool voor nog wat oerverture, Mooi, mooi, mooi.

En deze site heeft onze avond nog wat opgefleurd. Dat boek van die mens, ik zou dat graag hebben.

Advertenties