Op deze memorabele dag zijn 2 straffe madammen jarig. Ik geloof niet in horoscopen, maar
deze twee hebben toch veel van elkaar weg. Verpleegster c., stoer-met-zachte-inborst -ik noemde ze onlangs in een ‘krant’ die ter gelegenheid van haar dertig-jaar-dienst op de afdeling werd gemaakt, de ‘ronde witte met het peperkoeken hart (haar indiaanse naam)- en
Tante m., 91 jaar geworden vandaag, even-stoer-en-even-zacht, met een gevoel voor humor zo groot als de kathedraal en haar hart op haar tong, gans van voor. We hebben ons daarnet een kriek gelachen met haar commentaar op ons vestimentair voorkomen. Mijn jas, ‘just ne peignoir’, Henri zijn haar, ‘zo nen bles, ik ga er nekeer mijn schaar in zetten’, en Bruno zijn hoed, ‘ge zoudt u vijf frank geven’.

Ze zouden goed overeenkomen, die twee. Ik denk dat ik ze ooit nog eens samen een terraske ga zien doen… ‘Mee ne goeie kaffee en ne panne-koek’, natuurlijk.

Proficiat, lieve dames!

Advertenties