Ik ben helemaal voor die vreselijke waarschuwingen op pakjes sigaretten, de vette letters, de foto’s, niets op tegen.

Maar dat ze tegenwoordig het aantal calorieën op een snoepke zetten, dat was toch even schrikken. Wist u dat een twix (een halfke he) 98 calorieën is, en een Mars en een Snickers iets in de tachtig -exact weet ik het niet meer-? In het groot staat dat tegenwoordig op de verpakking, net naast de naam. Rare dinges.

Gisteren ben ik trouwens ei zo na (prachtige uitdrukking he, één van mijn papa zijn klassiekers) aan de dood ontsnapt, toen ik bij groen licht gewoon rechtdoor reed (een andere baan kruisend). Een oud madamke (rond de 70-80 schat ik) wou uit de tegenovergestelde richting de straat links inslaan, en keek heel goed of er geen auto kwam, maar dat er ook fietsers op straat (lees: het fietspad) reden, daarvan was ze blijkbaar niet op de hoogte. Volle gas afslaan, zei ze. Mannekes, mijn hart sloeg 200 per uur, denk ik. Minimum.

Ik denk dat haar man die naast haar zat net geen hartaanval kreeg. Ofwel was hij serieus boos op haar, dat kan ook.

Advertenties