Henri en zijn lego star wars, dat is iets. Heelder scenario’s worden bedacht, opgesteld, tot leven gebracht, met een vertelstem die mooie woorden gebruikt en waar u ademloos naar luistert.

Vanmorgen werd ik naar zijn kamer geroepen. “Ik heb alles al mooi opgesteld,” lokte hij me.

Het tafereel. Een dubbele rij B1 battle droids, achteraan 2 B1 super battle droids, en daartussen General Grievous. Een beetje voor die rij (4 decimeter ongeveer, verklaart hij plechtig) de 2 Jedi Starfighters van Obi-Wan Kenobi en Anakin.
General Grievious wordt uit zijn leger gehaald en zit even later verwikkeld in een bloedstollend gevecht met Obi-Wan, bovenop een platform. Twee van de vier zwaarden van de generaal vliegen door de lucht.

“Oei, Henri, zijn armen vliegen er ook af.”, roep ik verschrikt uit.

“Dat is de bedoeling.”, komt het meedogenloos antwoord.

“O”, zeg ik.

Even later heeft de arme Grievous nog 2 armen en geen enkel zwaard. Zijn pistoll valt op de grond.

“Dat was niet de bedoeling”, zegt hij verontschuldigend.

“Dat geeft niet”, zeg ik. Bij dit gevecht worden geen vragen gesteld, zo heb ik al begrepen…

Advertenties