Dit weekend heb ik mij eindelijk een fietshelm aangeschaft. Fietsen blijft gevaarlijk, dat mocht ik al een paar keer aan den lijve ondervinden, en een helm kan toch wel een beetje verschil maken. Niet dat ik zelf vond dat ik er hip uitzag met mijn helm, maar dat iedereen me zou aanstaren alsof ik er compleet belachelijk uitzag, had ik toch niet verwacht.

“Henri, zie ik er belachelijk uit, ge moogt eerlijk zijn he”, vroeg ik vanmorgen aan mijn zoon, toen alle blikken zich opnieuw op mijn helm richtten. “Uw helm staat wel wat hoog op uw hoofd”, zei hij diplomatisch, “maar voor de rest is het oke.”

Eens op het werk, wou ik ook nog eens aan mijn collegaaje e. vragen of ik er nu echt zo raar uit zag met mijn helm op, en toen zag ik het. Het prijsticket (nogal groot uitgevallen, het was blijkbaar het presentatiemodel) plakte nog op mijn helm, vooraan. Niet naast te kijken.

Mysterie verklaard. En alweer de slappe lach. Jongens toch.

En U, wat vindt U van zo’n fietshelm? Zever? Noodzaak? Zeker niet, want ruins your hair?

Advertenties