Vandaag werd de 80ste verjaardag gevierd van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) op de Heizel met de Dag van de Onderzoeker. Elisabeth Monard, secretaris-generaal van het FWO en Paul Van Cauwenberghe, de kersverse voorzitter veranderden in hun speech de protocollaire volgorde waarbij beste onderzoeker naar voor werd geschoven, weliswaar voorafgegaan door Sire en Mevrouw De Mininster, maar dat is vitten.

Daarna werd het een mooi gevulde dag. De ochtendsessie over popularisering van de wetenschap, een onderwerp dat mij wel boeit, was interessant, de namiddagsessie over Financiering Internationale Programma’s was niet echt verrassend, maar bracht wel interessante informatie over internationale programma’s.

Maar waar de show tijdens de openingsceremonie goed voor was, weet ik echt niet. Een animator van technopolis brachts iets met droog CO2 ijs (die symbool stonden voor de wetenschappers), grote vloeistoffen buizen, touwtjes en emmertjes, veranderende kleuren en schuim. En als aflsuiter was er iets met buisjes en muziek. Leuk hoor, maar dan wel voor een verjaardagsfeestje van mij n zoon. Niet voor een belangrijk event ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van een gigantisch belangrijke organisatie die van cruciaal belan is voor het fundamenteel onderzoek in Vlaanderen.

Maar hoedanook, bedankt voor de dag, FWO, van harte proficiat en dat deze organisatie die ook in mijn professioneel leven al een belangrijke rol heeft gespeeld, nog lang mag bestaan…

Advertenties