“Ah, zijt ge de financiële morgen aan het lezen?” vraagt Henri met ontgoocheling in zijn stem, terwijl hij over mijn schouder meekijkt terwijl ik de krant lees, iets wat hij steeds vaker met veel interesse doet, trouwens, de krant lezen.

Ik was gewoon aan het eerste katern van De Morgen bezig, maar Henri heeft gelijk. Het is tegenwoordig net of de hele krant de financiële morgen is. Politiekers en managers, anderen hoort ge niet meer aan het woord, tegenwoordig. Ik las het bij Bernard Dewulf in zijn onnavolgbare column ook, trouwens. Waar blijven de kunstenaars, de filosofen, de wetenschappers?

Ik vraag het me ook soms af.

Over kunstenaars gesproken, we hebben een uitnodiging gekregen van Henri om morgen naar zijn tentoonstelling in het SMAK te komen kijken. Van hem en zijn polkadot kameraden van ArtiChoque. Ik kijk er ongelooflijk naar uit.

Advertenties