Op de Dag van de Onderzoeker op de Heizel woonde ik een sessie bij over popularisering van de wetenschap. Het is een thema dat mij nauw aan het hart ligt. Toek ik als jonge hond begon aan geneeskunde heb ik altijd gezworen dat ik heel erg mijn best ging doen alles zo begrijpelijk mogelijk uit te leggen aan mijn patiënten. En ik doe nog altijd heel erg mijn best, en ik kan er zo van genieten als ik zie dat ze begrijpen wat ik vertel. Ook aan studenten iets uitleggen, en dat aha-gevoel in die oogjes zien, dat is onbeschrijfelijk.

Zelfs op dit eigenste blog heb ik een reeksje science candy, waar ik probeer wetenschappelijke onderwerpen simpel uit te leggen. Ja, ja, ik weet het, het is veel te lang geleden dat ik nog eens een postje in deze reeks bracht…

Maar het voorgaande is eigenlijk gewoon een inleiding om te zeggen dat ik sedert een goeie week weet dat ik binnenkort voor 600 man een voordracht van 2 uur mag geven. Wetenschappelijke nascholing voor senioren. Twee uur om zeshonderd mensen te vertellen over mijn passie.

Ik vind dat eigenlijk nogal fantastisch.

Advertenties