Heb ik u al verteld dat Henri een fantastische meter heeft? En dat die meter ook nog eens een fantastische vriendin is van ons? En dat die meter een fantastische vent heeft?

Het blijft me verbazen. N. had altijd een groot zwak voor Star Wars. Ze wou ook mij warm maken voor de rare figuren, maar dat lukte niet echt. Ik herinner mij dat ze jaren geleden, toen we samen voor dokter leerden, een Star Wars avond organiseerde. Van epsiode 1, 2 en 3 was toen nog geen sprake. Dat Darth Vader vroeger een ongelooflijk schattig manneke was, dat wist geen kat. Laat staan hoe hij aan de Dark Side was beland. Maar ik ben aan het uitweiden. Het is toch wonderbaarlijk dat ik mijn vriendin nu een petekind heb bezorgd dat zo mogelijk nog veel zotter is van Star Wars dan zijzelf?

Gisteren waren we uitgenodigd om naar de ouwe star wars films te komen kijken. Op de zetel, op een elektrisch dekentje, onder een dekbed, gezellig warm samen en naast elkaar, de twee poezen intussen tussen op en onder ons dartelend, snurkend en ronkend. Henri werd eerst nog verrast met twee legomannekes, een Darth Moleke en een Darth Vaderke, twee figuurtjes die hij nog niet had, die n. en d. op ebay hadden gezocht. Met fosforescerend zwaard en al. En cape.
En intussen kregen we een Star Wars Menu voorgeschoteld, vooral in de zetel (zoals bijvoorbeeld Darth Vader’s Saber Drink vergezeld van Jabba the Hutt Nuts en Crusty Coruscant Crisps, pittige Rancor Toothpicks en verrassend lekkere Mos Eisley Fries), maar soms was het toch handiger aan tafel (zoals bij de Yoda Yolk Soup en de Han-burger Solo). Voor de Princess Leia’s Holy Hairbuns was er geen plaats meer in onze overvolle buiken, maar die kregen we mee en hebben we vanmorgen als ontbijt opgepeuzeld. Mjamie!

Een droom van een avond, was het, niet alleen voor Henri, maar ook voor ons. En het schoonst van al is dat we voor de tweede helft van episode 5 en episode 6 binnen twee weken terug mogen!

Advertenties