Stel u voor. Een artikel in uw weekendkrant. Net onder de kop: “Opschudding in Amerika, toen bleek dat een roste grootvader van zes kleinkinderen in zijn eentje de corrupte top van de Amerikaanse staat Illinois en haar hoofdstad Chicago ten val bracht.”

“Unk?”, zegt u. “Wat doet de haarkleur van die mens ertoe in deze zaak, en het feit dat hij zes kleinkinderen heeft?”

U hebt gelijk. Dit kan niet in de krant staan. Het stond ook niet in de krant.

In werkelijkheid stond er het volgende. “Opschudding in Amerika, toen bleek dat een blonde grootmoeder van zes kleinkinderen in haar eentje de corrupte top van de Amerikaanse staat Illinois en haar hoofdstad Chicago ten val bracht.”

En ik moest echt al een gans eind verder lezen, acht zinnen en heel veel woorden, voor ik vernam dat het blonde grootmoedertje ook al twintig jaar directeur is van Edward Hospital, dat onder haar leiding groeide van 160 tot 420 bedden, maar niet nadat ze ons ook nog hadden meegegeven dat ze zich hult in pastelkleurige mantelpakjes.

Advertenties