Het begon zo. Enkele weken geleden kwam Henri thuis met een briefje, begeleid door de woorden: “Please, please, please, lieve papa en mama (jaja, zo noemt hij ons als hij iets wil), mag ik meedoen??????”

Op woensdag 11 februari 2009 heeft er een S.V.S. ontmoeting plaats voor de tweede graad om tussen vier vuren te spelen tegen andere scholen. Wij zouden het zeer op prijs tellen indien u uw dochter / zoon hieraan laat deelnemen.

Het mocht, uiteraard. Henri die lyrisch doet over sport, daar worden wij vrolijk van.

Hij had het er al weken over. Dat hij hoopte dat ze nog eens mochten oefenen tijdens de turnles. Wat voor cool spel dat is, tussen vier vuren. Dat hij toch soms nog wat kortademig is van het lopen. Vanmorgen kon hij zijn opwinding over de nakende wedstrijd niet verbergen.

“Mama, ik heb gisteren mijn Topsnelheid behaald! Ik was zelfs sneller dan m. (de snelste jongen van de klas, een kop groter dan hij, en een dikke vriend)! Wat later heeft hij mij wel kunnen pakken. En dan ben ik gevallen, omdat hij mij pakte op mijn topsnelheid, natuurlijk. Jaja, dat was wat. M. heeft mij zelfs gecomplimernteerd!”

En, kijk, ze hebben gewonnen, de helden. Twee keer gewonnen en een keer gelijkspel. En ze mogen naar de Grote Finale in juni. En content dat hij is! En wij trots. Juij!

Advertenties