Henri was vandaag Obi-Wan op het carnavalsfeest. Sedert september-oktober vorig jaar wist hij wat hij wou en sedertdien is hij begonnen met alle informatie te verzamelen over de outfit. Alle informatie werd doorgestuurd naar Oma N., de ontwerpster/naaister van dienst. Stoffen werden gewikt en gewogen, en na lang beraad gekozen (door Henri natuurlijk). Ik kan u vertellen dat Henri géén gemakkelijke klant is: de mouw moest ietsje langer (“zo ongeveer de helft van de mouw er nog eens bij”), er moesten meer plooitjes in de tuniek, en zijn laserzwaard moest op zijn rechterbeen hangen, op een welbepaalde hoogte, dat spreekt. Oma N. vervulde al zijn wensen (waarvoor duizendmaal dank) met geduld en kundige vaardigheid. Het pak is prachtig geworden!
Tijdens de krokusvakantie konden we dan ook eindelijk het inklapbare (zeer belangrijk!) laserzwaard van Obi-Wan Kenobi op de kop tikken, na heel lang zoeken (en geen mogelijkheid tot bestellen). Helaas had tijdens diezelfde vakantie de rits van zijn linkerlaars het begeven, en die waren ook cruciaal voor de outfit (dus moesten nog gemaakt, alweer dank u, oma). En zaterdagochtend mocht ik nog snel op zoek naar een bruine T-shirt met korte mouwen, en liefst met een v-hals (veeleisend is hij niet hoor) voor onder zijn tuniek.

Het resultaat was prachtig! En voor Henri werd het een topdag!

Update: klik hier voor een prachtige foto… Er volgt nog eentje op dezelfde plek binnenkort, mét cape!

Advertenties