1. Zaterdag bij de Groentenboer. Een jonge gast met een sappige gentse tongval die nood heeft aan vitamines (voor onmiddellijke consumptie, zo lijkt het, het water staat hem duidelijk in de mond), sluit zijn krachtige korte bestelling af met: “o, en geef mij ook maar een stronkske druiven”. Ik had geweldige binnenpretjes.

2. Vanmiddag at ik mijn appel op, maar omdat er een vort plekske was, beet ik daar wat rond en toen ik mijn klokhuis bekeek, leek het wel zo’n beeld van de Paaseilanden. En toen vroeg ik me af of er mensen zijn die dat doen: figuren uit/in appels bijten -zo een beetje beeldhouwen met uw tanden- en daar dan foto’s van nemen (en op internet zetten). Ik weet het, ik heb soms rare gedachten.

3. B. maakt de laatste tijd de meest heerlijke smoothies. Vooral de combinatie van rode vruchten en roze pompelmoes en limoen vond ik bijzonder hemels.

Advertenties