Is er iets leukers dan al het zaaigoed zien kiemen? Vooral mijn boontjes zijn enorm gegroeid, ik denk dat mijn vader gelijk had, toen hij zei dat dat reuzenstruiken worden. Ik heb er een vijfentwintigtal (hihi). Ik zal het maar op mijn jeugdige overmoedigheid steken zeker (hmhm).

Ook het “bijenzaad”, ook wel Tübingermengsel genoemd, waarvoor ik geheel per toeval net voor ik weer op congres vertrok plots in de rij stond (wat een geluk!), is her en der al aan het kiemen. Het werd uitgedeeld door de Provincie OOst-Vlaanderen in het kader van de actie Verbijsterde Bijen. Het zadenmengsel bestaat uit zaden van Phacelia, boekweit, gele mosterd, radijs, kaasjeskruid, komkommerkruid, koriander, goudsbloem, nigelle, korenbloem en dille, blijkbaar allemaal bloemen en planten die bijen aantrekken. Ik ben benieuwd!

Wil u ook bijtjes in de tuin? Er komen nog 2 dagen waarop de zaden kunnen afgehaald worden.

Advertenties