Welk een avonturen zich al niet in onze tuin afspelen, ge hebt daar geen gedacht van. Hoewel het pijn doet dat ik er zelf geen deel van uit maak, geniet ik toch met volle teugen en ben heel erg blij dat ik er getuige van kan en mag zijn.

Zo kreeg vandaag Henri zijn camouflagetent vorm, die oma N. op zijn aanwijzingen in elkaar had gestoken, met raampjes en deur en houders voor boeken, zaklamp en waterfles. Zalig om hem erin te zien liggen, enthousiast naar mij zwaaiend.

Verder ging hij geheel uit eigen beweging aan de slag met een plank, een zaag, een nagel en een hamer, touw en een met touw verstevigde dikke tak. Even later en met wat hulp van b. hier en daar, showde hij trots zijn “”baseball-honkbal-cricket-bat“, dat heel gauw zijn dienst mocht bewijzen op het baseball-honkbal-cricket-veld waarin hij onze tuin had omgetoverd.

En tussendoor blijft hij ons maar verrassen met zijn flink-heid, hoe hij alles doet zonder morren, helemaal uit zichzelf.

Advertenties