Gent Jazz zit erop. Het waren mooie dagen. Door omstandigheden waren wij zo gefortuneerd om heel veel avonden te mogen meemaken. En we hebben ervan genoten, met volle teugen. We hebben dingen gehoord en meegemaakt die we van ons leven niet gaan vergeten (Fred Hersch, Christian Scott, Brad Mehldau, Rodrigo y Gabriela, Joe jackson, Marianne Faithfull, Melody Gardot, Jamie Cullum, om er enkele te noemen). Henri heeft er een paar idolen bij. En hij heeft gelukkig ook leren uitslapen (weer een beetje meer puber geworden ;-)), waardoor hij toch aan zijn tien uur slaap per nacht is gekomen.

De jury van Jong Jazztalent Gent heeft een mooie winnaar gekozen, De Beren Gieren. We gaan ze morgen zeker nog eens gaan horen, in het Duvel Droomschip, om 14u. Komt u ook maar eens luisteren!
Dat ze vorig jaar ook een verdiende winnaar hadden gekozen, bleek dit jaar duidelijk, in hoeveel Bender Banjax is gegroeid en wat voor schone dingen ze doen.

Mijn b. heeft weer prachtige foto’s gemaakt, zijn hart en ziel erin gestoken en heel veel uren werk. Ik ben oprecht trots op hem. En ik wil eindelijk eens een paar van zijn jazz foto’s vergroten en ophangen, het lijkt mij een mooi en inspirerend gezelschap om in te vertoeven.

Vandaag nemen we een snipperdag, niets moet, luieren in de tuin, lekkere hapjes maken en eten, wat lezen, badmintonnen, plantjes verzorgen, genieten.

En morgen is er dan voor ons de start van de Gentse Feesten, veel straattheater en puppetbuskers, wat jazz hier en daar (kwestie van geen afkickverschijnselen te ontwikkelen), wat andere muziek, en afspraakjes met vrienden. Ik ga voluit (alleen die vervelende zeurende hoofdpijn speelt mij nog parten), want volgende week lonkt alweer een grote stapel werk!

Advertenties