Ik kreeg daarnet even een aaaarrrggghhh-moment… Het is morgen al vrijdag! Voor mij nog maar drie dagen GF meer (maandag alweer aan het werk)! Drie dagen, en we moeten weer een jaar wachten. Al doen we het dit jaar kalmer aan, ik toch. Dat ziek zijn en gas terug moeten nemen heeft mij toch een lesje geleerd. Niets moet meer, het programma is niet zo hectisch als anders, maar ik voel dat dat oh-ik-mag-niets-missen-gevoel wel om het hoekje luurt. Maar ik ben flink, en laat het maar luren…

Gisteren mochten vriendin e. en ik genieten van een dik uur prachtige muziek van 2 virtuoze pianisten (Jef Neve en Alexander Gurning), waaronder het door door Neve gecomponeerde pianoconcerto, in een versie voor twee piano’s. Schoon kader (de refter van de Sint-Baafsabdij, schone muziek, schoon volk. Daarna ging het voor een grandioze cirscusvoorstelling op zijn russisch naar Baudelo (veel te veel volk, dezer dagen, in Baudelo), een tripje kermis (vijf ballen voor vijf euro -jaja, van die om tegen versleten blijkjes te gooien-, zijn die zot of wat?), en onderweg nog wat zalige voorstellingen. En dan bleef metekindje m. slapen. Vrolijk babbelend, de ganse tijd. Zonder enig morren in bed en geen kik door de babyfoon! Superrr!

Vanmorgen kwam het om 8u15 (zeer deftig uur door de babyfoon) “mamaaa!”. Daar kon ik helaas niet voor zorgen, maar hey, ik ben ook een mama, en er waren leuke spelletjes en lekker ontbijt en een tripje naar een privé-zwembad en chocomelk en druiven-zonder-pit en chocoladekoekjes, en dat vond ze ook zeer oké, gelukkig. En ze wist natuurlijk dat ze die mama én die papa snel zou weerzien, na het middageten, namelijk. Ze is superflink geweest, wij hebben ervan genoten en de volgende keer wil ze drie nachten blijven slapen, of vier, dus zij vond het ook wel voor herhaling vatbaar, denk ik. Daarna gingen we nog even richting stad onder een hemel vol donkere wolken, en genoten van een prachtige voorstelling van schaduwtheater voor vijf man (gezellig, hoor, Ivan met dochter was er ook, en vriend l.!) en daarna grandioze acrobatieën en grapjes die zo oud als de straat zijn, maar hilarisch blijven. En de steunbroekjes op de markt op het Maria-Hendrikaplein hebben we links laten liggen, deze keer.

Nog drie dagen maar hé. Drie dagen. We need a cunning plan om er het beste van te maken. Of net niet, net niet! Géén plan! Flink zijn, flink zijn!

Advertenties