Bij ons op de afdeling valt er altijd wat te eten. Een patiënt die naar huis mag, iemand die verjaart, iema,nd die gewoon goesting had om te bakken, of een dessert te maken. Meestal gaat het om zoet, en ik ben er altijd als de kippen bij om me te verlekkeren.

De laatste weken worden we extra verwend. Met gezonde heerlijkheden, eerlijke produkten van private moestuinboeren, geijk ik. Zalig verfrissende komkommers uit de tuin, overheerlijke cavaillons recht uit Frankrijk, supersappige en smakelijke druifjes uit de serre. O, o, o, wat een heerlijkheden. Ik laat het allemaal vol genot in mijn net geopereerde keelgat glijden.

Ik zal dus volgend jaar mijn serre-annex-moestuin moeten uitbreiden, zodat ik ook eens wat eigen kweek kan meebrengen. Ik denk niet dat drie aardbeien en vier braambessen indruk zullen maken…
Iemand een plan voor een stadstuin met niveaus?

Advertenties