Gisteren, Zondag, wou ik naar de Rommelmarkt. Meer bepaald, de Rommelmarkt van de Begijnhoffeesten. Ik was er domweg vanuit gegaan dat die zondag ging plaatsvinden, maar wat bleek toen ik om iets voor tienen, net voor het vertrek, nog eerst even snel wilde checken: het was Zaterdag. Gepasseerd dus, voorbij, verschwunden in de ijle gezegende gentse zaterdagse lucht.

Geen nood, dacht ik, het zijn ook buurtfeesten bij onze vrienden, een super programma en ook een Rommelmarkt! Aha! Helaas, die begon maar om 11 uur, en gezien we om half twaalf al moesten vertrekken naar Jazz in ’t Park, was dat helaas iets te krap. En u opjagen op een Zondag, is dat geen Doodzonde?

Daar stonden we dan, gelaarsd en gespoord, en net nu ik de prematuur puberende zoon zover had gekregen dat hij “zin” had gekregen om met mij mee te gaan. Ik moest en zou een alternatief vinden. En toen kreeg ik een fantastische ingeving. Carl Dekeyser. Trinity. Laatste dag, 30/8. Al die data borrelden spontaan op uit mijn overvolle kopje. Bizar hoor, maar ik ben wel dankbaar dat mijn hersenschuifjes op het juiste moment opengaan. We sprongen op onze fiets richting SMAK, en genoten na een geweldige inleiding van de immer sympathieke man aan de balie, van een schitterende tentoonstelling, in aanwezigheid van de Meester Himself dan nog, ik had ze niet willen missen. Vooral de groene zaal, met Oorlog als thema, vond ik indrukwekkend. Henri zag er vooral Star Wars landschappen in, dus kregen de foto’s ook nog eens een vierde dimensie.

Advertenties