De zoon ging vandaag naar een optreden waar ouders niet welkom waren. Mark Tijsmans, schrijver van de Wiet Waterlanders-trilogie, waar Henri nogal grote fan van is, gaf een theatershow over zijn boeken. Gratis en voor niets, als je tenminste een kaartje had afgehaald. Henri vond het een beetje raar, dat ik niet mee mocht. “Straks wordt dat daar een massa kidnapping. Ik vertrouw dat zaakje niet.”, zei hij doodserieus. Vandaar de titel.

Gezien ouders dus geweerd werden, trok ik dan maar het stad in, op zoek naar een paar leuke t-shirts voor mijn tot-grote-frustratie-van-zijn-moederken hemden-hatende-zoon. Zo zag ik een werkelijk prachtig hemd bij mijn lievelingswinkel voor kinders –Meneer Janssen en Juffrouw Kaat– met allemaal blaadjes in herfstkleurtjes een beetje Escher-gewijs in elkaar passend, o, o, o, wat een pracht. En hij wil dat dus niet, hé. Maar ik dwaal af.

In tegenstelling tot wat ik gewoonlijk doe als ik alleen door mijn geliefde stad dwaal, met name als een zotteke van winkel naar winkel hollen, besloot ik deze keer gewoon een half uur op voorhand mijn zoon op te wachten in het bib-café, en bestelde ik een perrierke en las ik mijn boekje. Wat een zalig rustig halfuurtje. Puur genot. De bib is toch een leuke vertoefplek, net als de Vooruit, trouwens. Twee gouden parelkens.

En als toemaatje: het citaat van de dag: “Het eerste wat ge verliest met een dieet is uw goed humeur.” Ge kunt veel meer van die schitterende citaten vinden op erg coole kaartjes in de Oxfam Wereldwinkel, waar het trouwens opendeurdag was vandaag. Met gratis pannenkoeken, warme chocomelk, koffie of thee. En een gratis flesje appelsap en bio-beertjes.

En nu, hup, hup, naar het tinnen bruiloftsfeestje van onze goede vrienden, a. en j.. Tot morgen!

Advertenties