Volgende woensdag wordt Henri tien jaar. Een decennium, u leest het goed. Ik word daar soms *niet* goed van, als ik daaraan denk. Vanaf woensdag kunnen wij dus naar waarheid zeggen: “Wij zitten met een tiener in huis.” Help.

Een tijdje geleden zei Henri: “Ik ben triest. Binnenkort ben ik een tiener, en is mijn kindertijd voorgoed voorbij.”, met de hem bijwijlen typerende en kenmerkende retoriek en pathetiek. Dezer dagen lijkt hij niet meer zo triest bij dit vooruitzicht en loopt hij vooral fluitend en zingend door het huis, hunkerend naar de 21ste.

Gezien hij verjaart op een woensdag, hebben we zijn kindertienerfeestje dan op die dag gepland. En ik ben een gelukkige moederkloek, want alles is volledig geregeld, het thema klopt, de dag ziet er mooi uit, cool en origineel en ook wat speciaal, want voor een tiende verjaardag mag dat wel, vonden we.

De uitnodigingen zijn vorige week uitgedeeld, en zonet liep de laatste bevestiging binnen. Alle vrienden komen, er worden muziek- en sportlessen allerhande gebrost, maar geen van de vrienden wou Henri zijn feestje missen. Wat kan het schoon zijn, vriendschap. Niet dat ik brossen toejuich, natuurlijk.

We halen de jongens (het zijn “natuuuuuuurlijk alleen jongens”, wat denkt u wel?) af aan school met de luxe-taxi (onze auto mag nog eens buitenkomen, en die van mijn ouders, gepimpt tot VIP wagen van Henri’s Filmfestival) en brengen hen naar Villa Nini, waar de (rode?) loper voor hen wordt uitgerold, en een heerlijk feestmaal op hen wacht. Intussen hebben zich onderweg en in de villa al heelder scenario’s afgespeeld die niet zouden misstaan op Prime Action, en waarvan de exacte screenplay zich dezer dagen ontrolt in Henri zijn bovenkamer. Ik geef geen geheimen prijs, maar denk boeven en stinkend rijke mannen en plakpijltjesgeweren en verschansen en achtervolging enzo.

Na het eten trekken we terug richting stad waar we in Cinema Sphinx verwacht worden voor de animatiefilm “9”, gevolgd door een VIP rondleiding achter de schermen. Daarna trekken we naar de lounge van het cinema-café voor vloeibaar en vast lekkers. Alstemblieft!

Advertenties