-verkouden en -perdagje, that is. Geen goede combinatie, maar we zijn dat gewoon, nietwaar.

Heel onverwachts waren we vandaag een dagje thuis. Er moesten al een ganse tijd allerlei dingen gedaan. Dingen die niet kunnen op een zaterdag of een zondag of een feestdag. Of ’s ochtends vroeg. Of ’s avonds laat. Een groot deel ervan deden we vandaag, en het liep zo vlot dat er nog tijd over was om écht leuke dingen te doen. Zoals ontbijten op een nieuw plekje (ontroerend mooie plek maar het eten was wat teleurstellend, bijvoorbeeld: vers fruitsap op de kaart zetten en het dan uit een fles halen, daar kan ik niet goed tegen), eindelijk eens naar Lingertiet gaan (die typfout ga ik nu eens niet verbeteren zie, ik heb er juist de slappe lach van gehad) en iets heel moois zien en kopen, en op een zalig uur zomaar op een doordeweekse dag met uw lief (ah ja, als ge niet trouwt, dan blijft dat eeuwig uw lief, schoon hé) iets drinken op de Markt in Ronse begot, in De Harmonie, wat gewoon de hipste plek ter wereld blijkt te zijn.

’t Zijn zo’n dagen die u recht houden.

Advertenties