De dagen zitten hier vaak vol muziek, maar de voorbije week vlogen de noten nog meer rond onze oren dan anders. Bij Henri op de muziekschool was het projectweek, wat betekent dat de normale lessen niet doorgaan, maar dat er allerlei speciale dingen te doen zijn. Zo ging hij woensdag naar het samenspel, niet zoals anders enkel met blazers en slagwerk, maar ook met gitaren en violen. De ouders die hun kinderkens kwamen halen werden getrakteerd op een prachtig concertje, echt ontroerend al die jonge muzikanten. Vrijdag dan hadden ze hem gevraagd om naar de open repetitie van het jeugdorkest te komen, want ze zouden hem daar graag bij hebben. Op een vrijdagavond, na een drukke schooldag, nog eens 2,5 uur intensief muziek spelen, het lijkt mij niet evident. Maar kijk, we kwamen hem halen rond half negen, een half uurtje voor het geplande einde, en we zagen hem genieten, en volop meespelen. Wij zaten ademloos, met open mond en een hart vol trots te kijken naar die zoon van ons. Wat een zalig sfeertje ook in dat orkest, dirigente i. is streng maar ook grappig, er wordt gelachen, intens gespeeld, genoten, en ze zijn zo aandoenlijk lief voor mekaar, allemaal. Beide partijen waren tevreden van de trial, en zodus gaat Henri vanaf volgende week elke vrijdag meedoen met de repetities, en staat zijn muzikaal balboekje vol voor de komende maanden: spelen op de intrede van Sinterklaas in Gent, kerstconcert, musical in NTG, en een weekend aan zee vol muziek, jongens wat een leuke vooruitzichten.

En als kers op de taart genoten we vandaag met volle teugen van nog meer noten op Oorsmeer. Wat een prachtig programma weer, perfecte organisatie en heerlijke muziek. Henri genoot dit jaar nog meer dan anders, met open mond, en trommelende vingers (hij zag zichzelf al volgend jaar meedoen met Re-Mix Orchestra, denk ik, al wou hij het niet toegeven…). En ook ik genoot, het meest van al van het gigantisch coole radioKUKAorkest dat net als ik een zwak voor Tom Waits bleek te hebben. Olé!

Advertenties