Voor de verandering hebben de Kleine Beestjes onze dag bepaald. Niet dat dat altijd slecht is, als ge uw plannen niet ten uitvoer kunt brengen, zeker in mijn geval. Na de eerste ontgoocheling kan dat bevrijdend werken. We gingen vandaag dus niet naar Ketnet Freeezzz, zoals gepland. Of naar de cinema, ons eerst bedachte alternatief, wat ook niet echt mogeijk bleek.

En dus maakten Henri en ik vandaag truffels, lekkere donkere met het cacao percentage uit de titel. Henri kan niet goed bollekes rollen, en liet het vuile werk aan mij over. En zo staat er een schaal vol truffels in de frigo, met cocos, amandelschilfers, cacao en poedersuiker omhuld. Ze zien er prachtig uit, al zeg ik het zelf. En ze zijn lekker, want we hebben natuurlijk eens geproefd.

We nemen een deel morgen mee naar de vriendjes, waar we oudejaar vieren. Ze zullen smaken na een heerlijk maal én b. zijn dessert, dat hij morgen nog moet maken. Het andere deel nemen we mee op het feestje bij mijn ouders, op de Eerste Dag van het Nieuwe Jaar.

En straks maakt b. mijn allerfavorietste gerecht, witloof-hesp-kaassaus. Mjamie.

En wat zijn uw plannen voor oud en nieuw?