Dat had u nog van mij te goed, op deze eerste dag van het jaar. Gelukkig 2010, trouwens!

Het mooiste citaat van 2010 kwam er tijdens het bekijken van Lord of the Rings, deel 2, ofte The Two Towers. Ik keek mee, maar half, ondertussen allerlei andere dingen doend, een laatste pakje inpakken, b. wat helpen tijdens het koken (voornamelijk afwassen en potten uitlikken), de krant lezen. Ik zie plots Aragorn in een diepe kloof vallen. “Oei”, roep ik verschrikt uit, “is hij dood?”
Het antwoord kwam op een half smart-ass-ige, half troostende toon: “Maar neen, hij is niet dood. Hij staat nog op de cover van de derde film, dus hij kan niet dood zijn. En trouwens, helden blijven altijd aan een takje hangen.”

De film zorgde er ook voor dat ik mij weer herinnerde wie ik de knapste bekende man vind. Een tijdje geleden ging het daarover tijdens de lunch met mijn vrouwelijke collega’s Anderen noemden de namen van Goran Visnjic (Dr. Kovac uit E.R.), Sergio Herman, Robbie Williams.
Robert Downey Junior was de enige die mij toen te binnen schoot. Maar het is natuurlijk Viggo Mortensen!