… gingen wij ontbijten en een beetje solden doen, vroeg genoeg om niet op de koppen te moeten lopen en vond ik precies wat ik zocht.

… ging ik eindelijk naar Vanfleteren in het Circus Mahy kijken. Schoon! Het was er echt berenkoud -al had dat wel iets. Er was een vreselijk irritant West-Vlaams (niet dat dat er iets mee te maken heeft) koppel net voor mij die er een spelletje van maakte om te raden wie de persoon op de foto was, en de man -die volgens mij dubbel zo oud was als zijn geliefde- wist het altijd zo welweterig uit te roepen, de namen altijd nét verkeerd: “Allez, die kent ge, dat is Jan Van Hoet! Die ziet er helemaal anders uit dan op andere foto’s, ge herkent hem precies niet!” “En dienen hier, die is zot, zijn naam ken ik niet, maar die is zot van Van Gogh en hij is even zot als hij, straks snijdt hij ook zijn oor deraf, woehahahaha!” (over Sam Dillemans). “Dat hier vindt gij nen knappen, zekers, dat is Koen Van De Bouw.” “Allez, die gaat ge zeker kennen! Hier die vrouw!” Zij, eindelijk zij eens: “Jaaaaa, die ken ik, dat is Francisca Vanthielen!” Ze kijkt naar het naambordje: “Jaja, ik heb gelijk, Francisca Vanthielen!” En dan namen ze ook nog continu foto’s alsof madam een tong aan het draaien was met de mannen op de foto’s: “Is het zo goed? Zit ik zo op zijn mond?” Ik werd er niet goed van. Zo niet goed dat ik er van die twee lolbroeken ben weggelopen, helemaal naar de andere kant van Circus Mahy.

… werden wij helemaal vrolijk van het besef dat onze favoriete weekendse eetplek nu he-le-maal rookvrij is. Geen stinkende kleren meer van het bestellen! Jeeha! Alleen spijtig dat hun systeem wat in de soep draaide, waardoor wij een uur moesten wachten op soep die er intussen niet meer was. Dus aten wij met drie van het broodje van b. Wat op zich niet zo erg was, want we zaten daar intussen al zo lang, dat nog minder dan een uur ons scheidde van nieuwjaarstaart bij tante m. En zo kwam het ook dat voor het eerst ooit de nieuwjaarstaart bij tante m. tot de laatste kruimel werd opgegeten. Een historisch feit, voorwaar.