In tegenstelling tot de 3 feestdagen in Vlaanderen, is er in Amerika maar één feestdag in mei. Memorial day, op 31 mei. Het weer viel wat tegen op dit verlengde weekend, maar voor de rest was het één en al amusement en leutigheid.

Zaterdag begon met een heerlijk ontbijt en eindigde in de aankoop van iets wat ik nooit had verwacht te zullen kopen -maar daarover later meer.

Zondag gingen we eten bij onze vrienden a. en e., die we nog kenden van 2 jaar geleden en waar we contact mee hadden gehouden -en, ze hadden groot nieuws, ze zijn zwanger: begin december wordt onze Seattle-familie weer een beetje groter…

Het ganse weekend was kommer en kwel wat het weer betreft, godganse dagen bewolkt zonder één straaltje zon -een mens zou er depri van worden-, maar kijk ongeveer 3 minuten nadat ik vandaag mijn ouders had gemaild dat ik er veel voor zou over hebben een boekje te kunnen lezen op ons terras, verdwenen alle wolken, en verscheen een stralende zon tegen een helblauwe hemel! Ongelooflijk. Ik heb dus gedaan wat ik wou en ik moest er niet eens iets voor geven! En iets voor vijven vertrok het dan richting Safeco Field voor onze allereerste baseball game: de Seattle Mariners tegen de Minnesota Twins. Vorige keer was er het tot onze grote spijt niet van gekomen, maar vooral Henri en ik wilden het dolgraag eens meemaken. En we hebben ons gigantisch goed geamuseerd, zelfs b. heeft genoten, tot zijn én onze verbazing! Zo’n avond is geweldig amusement, je verveelt je geen moment, met memory-games, liedjes, dansjes, de national anthem, god bless america, etc live gezongen, iedereen recht, baseball cap in de hand en de andere hand op het hart en al. Zo cool dat we dit wer konden meemaken. De Mariners hebben helaas niet gewonnen -ze zijn naar het schijnt in niet zo geweldige vorm de laatste tijd- maar hey, ze hebben zich in de laatste ronde geweerd als een duivel in een wijwatervat en hebben zo op het laatste nippertje van 3-5 een 4-5 gemaakt en ware het niet van die laatste bal hadden ze gewonnen met 6-5, wat een bloedstollend einde! Ik heb mij schor geschreeuwd, aja, bij zo’n dingen laat ik mij volledig gaan he, dus morgen zal het stil worden in the hutch (haha).

Advertenties