Die aankoop waarvan sprake, dat was een nook, de e-reader van Barnes&Noble. Het leek me niet echt iets voor mij, zo’n e-reader. Ik hou teveel van een echt boek: de geur van inkt, van papier, het gevoel van een boek in de hand te hebben, de cover te zien. What changed my mind? Vooral het ‘probleem’ van Henri die sneller leest dan zijn schaduw, het besef dat ge zo’n e-reader gewoon ergens kunt leggen en niet open hoeft te houden en dat dat wel eens de oplossing zou kunnen zijn voor mijn nekpijn als ik lees, en het feit dat ge ook wetenschappelijke artikels in pdf formaat op uw e-reader kunt lezen, en dat ik daarmee wel veeeeel bomen kan sparen, want nu print ik artikels uit aan de lopende band. Zodus gingen Henri en ik een e-reader delen.

Behalve de iPad (en ik lees graag in de zon en dat kunt ge niet met een iPad), hebt ge op dit moment -voor zover wij weten- de keuze tussen de Sony e-reader (geprobeerd in de Borders en ik was niet onder de indruk), de Kobo van Borders (nog niet verkrijgbaar), de Kindle (enkel via amazon) en de Nook van Barnes&Noble. We hebben natuurlijk onze research gedaan (dank u, b.), en uiteindelijk ging de keuze voor mij en Henri tussen de Kindle en de Nook. Om 3 redenen is het de Nook geworden: ten eerste hou ik er niet van om een kat in een zak te kopen, noem mij ouderwets, maar ik wil graag iets kunnen bekijken en betasten voor ik mijn euro’s of dollars neertel, ten tweede hou ik niet van bedrijven die relatief duur zijn, en niet compatibele e-book formats verkopen en ten derde: waarom is een derde van de kindle ingenomen door een toetsenbord? -ik wil een boek lezen, geen toetsenbord met een schermpje boven. We gingen naar de B&N, waren onder de indruk van de e-ink (alsof ge een echt boek leest), de lichtheid van het toestel en de eenvoud. En zie: de nook is na enkele dagen een vaste waarde geworden waar hier ten huize al wordt voor gevochten!