Henri vliegt hier door al die engelstalige boeken. Hij verslindt momenteel zijn zeven-tiende engelstalige boek. Hij heeft nog vier boeken over die hij van ons moet bewaren voor als we onderweg zijn. Dus speuren we het huis af naar boeken die hij kan lezen. Zo vonden we It’s a Magical World, een Calvin and Hobbes boek van Bill Watterson. Daarnet zat hij er in te lezen op het terras, heel serieus, heel stil. “Moet ge daar niet mee lachen?”, vraag ik, “toen ik die boeken las moest ik altijd heel hard lachen.” “Ik ook”, zegt hij, “maar ik lach in mijn hoofd.”

Hij heeft ook al de wens uitgedrukt om Romeo and Juliet en Hamlet te lezen -hij is door het prachtige boek De Kleine Odessa geïnspireerd geraakt door Shakespeare . Ahum. Nu, gezien die vrij verkrijgbaar zijn als e-book op Project Gutenberg, gaat b. die op *onze* nook downloaden. What the kid wants, the kid gets, nietwaar ;-) En dat zou hem toch efkes zoet moeten houden…