Oké, het zit zo. Ik las in Amerika Julie/Julia van Julie Powell. Je weet wel, het boek van de blog en nu ook van de film.Over een dertigjarige secretaresse uit New York die beslist om alle recepten (bijna 600) uit Mastering the Art of French Cuisine van Julia Child te maken op één jaar tijd, jawel, dat zijn 365 dagen. En ik geef toe, het boek heeft me geïnspireerd. Ik ben zelf niet zo’n keukenprinses, om het sympathiek uit te drukken. Maar ik hou van lekker eten en eigenlijk ook wel van koken. Maar de tijd ontbreekt, en ik heb thuis een geweldige kok (die ik heel lang geleden verleid heb met champignonsoep en appelstrüdel, stel u voor), en er doen allerlei wilde kookverhalen over mij de ronde. Over een verbrande kroket in de oven, bijvoorbeeld.

Maar, ik was dus geïnspireerd. En Henri wou een sapje. Dus maakte ik een eigen uitvinding, met de inspiratie van het moment, een selectie van het fruit in de frigo, en een selectie de kruiden in de tuin. O, en ijsblokjes.
Naar analogie met de huidige menu-trends in de hipste restaurants:
Meloen/Groene appel/Komkommer – Koriander/Basilicum – Ijsblokjes/Spuitwater

Henri zei: “Die basilicum, dat hoefde niet voor mij.”
Bruno zei:” ’t Is lekker, maar het doet precies geen deugd aan mijn mond.”
En ik vond het heeeel lekker.

Maar verwacht nu alstublieft geen dagelijkse kookpost hé.