Gevoeligheid
Ik word er altijd weer een beetje week van, van Jazz in ’t Park. De gezelligheid, de geweldige muziek, dat zalig sfeertje, de vrienden en familie die zich telkens weer rondom ons verzamelen. Met lekkers en grapjes en heerlijke verhalen. En met veel gelach. Kijk maar (foto 3/7).

Ontroering
Vanmorgen op de rommelmarkt in het Miljoenenkwartier (het ontlokte aan Henri onmiddellijk de uitlating: “Sinds wanneer hebben mensen die in het Miljoenenkwartier wonen r.o.m.m.e.l.?”) kochten we een pot vers geoogste honing, de oude imker zelf kreeg sterretjes in zijn ogen, toen hij erover vertelde, raad gaf en zei dat we maar moesten langskomen, als hij op was, en toen hij zag hoe verlekkerd Henri keek naar zijn honingpot. We stonden nog maar aan de tramhalte of zijn vingertje verdween al lekkerbekkend in de pot. Wat een geweldig gevoel kan zoiets een mens toch geven.

Nostalgie
Leopold (Man Zkt Vrouw) zit met zijn dates in ons goede oude Bloch. Een steek door mijn hart, toen ik dat behangpapier zag, die schildering op de muur, telkens opnieuw. Ik rook de koffie weer, de geur van versgebakken koeken. Jongens, wat hebben wij daar schone momenten beleefd.