In het kader van de jaarlijks weerkerende festiviteiten ten huize in oktober, doe ik een dringende oproep naar een recept van honingkoek/peperkoek: liefst een recept dat u zelf reeds hebt uitgeprobeerd en goed (bij voorkeur heerlijk) hebt bevonden.

Het heeft allemaal met het volgende te maken. Vorige week gingen negen met de hand in bruine inkt beschreven perkamenten, opgerold en verzegeld met rode lak en een zegel met een prachtige letter H, de deur uit, met daarop de volgende tekst.

Ganda, October MMX,

Waarde Galliërs,
Beste Vrienden,

Ik schrijf u met een dringende vraag, het betreft een zaak van leven of dood.
Ik werd door de boosaardige Niger Obscurus uitgedaagd voor een duel, op XX/X/MMX, te Velzeke, Gallië.

Ik ben uitermate bevreesd dat ik de strijd niet zal overleven, en mijn elfde verjaardag nooit zal kunnen vieren. Daarom richt ik mijn smeekbede tot u, Waarde Vriend. Bent u dapper genoeg om de confrontatie met de Romeinen aan te gaan? Bent u bereid om aan mijn zijde te strijden?
Ik zorg voor de wapenuitrusting, maar vergeet niet uw moed en heldhaftigheid mee te brengen!

U wordt afgehaald met een Stalen Ros aan het Instituo Petri, na de schola. Wij vertrekken samen naar Ecclesia Mariae voor het prandium, zodat we met gevulde magen kunnen strijden.

Amusaturi Te Salutant,

Henricus Emilius B.

Ik hield er een peesontsteking aan over en nog meer inspiratie binnen het Romeins-Gallische thema. Vandaar dus mijn vraag (zonder veel details gezien ook enkele pientere vrienden van Henri af en toe mijn blog plegen te lezen)…

Advertenties