’t Is meer b. zijn gewoonte, maar ik ga er mij ook eens aan wagen: zeker niet volledig, gezien ik dat weinig nauwgezet bijhoud (geen zaak van levensbelang), maar toch bijna.

Menno Lievers: De Val van Hippocrates.
Een raar beeld van de medische wereld. Misschien herkenbaar voor de Nederlandse arts (al hoop ik voor hen van niet), maar totaal niet voor mij (gelukkig maar).

Christian Weijts: Art. 285b en Via Cappello 23.
Heb een haat-liefde verhouding met het werk van Weijts. Bezorgt me een onbehaaglijk gevoel, maar toch wou ik ook graag zijn tweede lezen snel na het eerste.

Annie Van Keymolen: De Man die uit de lucht viel.
Ik ken haar van “zien”, en “goeiedag zeggen”, vaak op post voor de jazz-festiviteiten, net als wij, en ik wou heel graag eens iets van haar lezen. Ik heb oprecht genoten van dit boek.

Junot Diaz: The brief but wondrous life of Oscar Waô.
Gekocht op de luchthaven van Atlanta. Mooi, triest, erg.

Jeremy Mercer: Time was soft there.
Heel mooi, met heel veel verhalen over Shakespeare & Co, een bijzondere boekenwinkel in Parijs. Ik wil er ook eens heen.

TC Boyle: The Women.
Van een groot schrijver, over mijn geliefde onderwerp: Frank Lloyd Wright.

Pascal Mercier: De Pianostemmer.
Eén van mijn lievelingsschrijvers, en dit is een heel erg mooie.

lan Bradley: The sweetness at the bottom of the pie.
Gekocht in de Queen Anne Bookstore, gelezen in Seattle, dus dit is niet echt een objectieve bespreking, leest heel vlot en grappig geschreven. Cool hoofdpersonage.

Abraham Verghese: Cutting for Stone.
Iedereen die dokter is of wil worden moet dit gelezen hebben. Al de andereb ook. Ik heb dit gelijk al eens geschreven. Heb het aan veel van mijn Seattle-vrienden cadeau gedaan.

Isabel Allende: The Island beneath the sea.
Mijn eerste boek op de nook (e-reader), gelezen tijdens onze road trip. Tja, Allende, de schoonheid van Het huis de Geesten heeft ze nooit kunnen evenaren, maar ik blijf haar lezen, in geval dat, wil ik het niet missen…

Stieg Larsson: Millenium 1
Stieg Larsson: Millenium 2
Stieg Larsson: Millenium 3 (tot pagina 200 en een sjiek)
Ik dacht dat ik het maar niks zou vinden, maar na een paar pagina’s was ik vertrokken en kon ik bijna niet stoppen met lezen. Het derde boek krijg ik wel maar niet door mijn strot gewurmd.

Atul Gawande: The Checklist Manifesto.
Echt iets voor mij. En voor alle andere lijstjesmakers op de wereld. En zij die twijfelen aan het nut ervan. Ook iedereen dus ;-)

Tom Lanoye: Sprakeloos.
Wat een prachtig laatste boek van 2010. Heel heel erg mooi geschreven. Wat een schone, schone taal. Heb Lanoye als slagerszoon met een brilletje en met Kartonnen Dozen (zijn performance in Gent was geweldig) in mijn hart gesloten, ben hem tijdens zijn trilogie kwijtgeraakt, maar nu heb ik met heel veel plezier weer teruggevonden. Ik wou onmiddellijk een nieuwe literaire prijs oprichten en die dan aan hem geven. Verdomme, die heeft hij verdiend.

Meer dan 90% is in de vakantie gelezen, of op het vliegtuig, maar toch, ik ben gelijk wel trots op mijn eigen.