Kijk, het begon zo. In oktober was er een heuglijke gebeurtenis. Mijn lieve collega en vriendin e. riep uit: “Ik had het u beloofd en ik hou woord: ik trakteer u in Pure-C!” U moet weten, e. en ik zijn nogal fans van onze Sergio, én van lekker eten, én van de zee, en van urenlang praten met elkaar, dus dat leek mij een geweldig plan. Eén telefoontje later lag de datum vast. Zaterdag 8 januari 2011.

Het begon, geheel in stijl, met de -ahum- geweldig schone auto van e. Henri, die wist dat ze mij met deze auto ging komen halen, stoof met zo’n geweld naar beneden en vloog met zo’n enthousiasme naar de voordeur, dat hij de rits van zijn jas erbij verpieterde (ja, ik weet het, vraag me niet hoe). Maar, het was het waard:
20110108-P1083070.jpg

We zagen het gelijk helemaal zitten:
20110108-P1083071.jpg

Ik weet dat ge niet moogt vloeken, maar godverdomme, wat hebben we daar zalig gegeten. Die frisse zuurtjes, miljaar, ze waren er hoor! En hoe! Een ware ontdekkingstocht, echt puur en intens genieten. Ik heb, geheel nerdsgewijs, van alle heregjes een foto genomen. Kwestie van u ook mee te laten genieten… Hier zien ze mij nog terug!

De aperitiefhapjes ben ik vergeten fotograferen, maar ze waren heel erg lekker, net als het glaasje champagne. Serieus indrukwekkende start.

20110108-P1083075.jpg
gang één: quinoa, structuren van komkommer, bio-yoghurt, krokantje

20110108-P1083078.jpg
gang twee: coquille, aardpeer, iets geweldig lekker dat blonk als goud

20110108-P1083079.jpg
gang drie: buikspek op de bbq, krabsla, boerekool, aardappel (dat pureetje, jongens, en dat buikspek)

20110108-P1083082.jpg
gang vier: stoofpotje van kabeljauw en biogroenten, nage (als u opmerkt dat de dressage iets minder gesofisticeerd is dan de vorige gangen: dat kan zijn, want dat moesten we zelf doen -hmhm: van op een schaal in ons prachtig piet stockmans bord, en daarna zelf de nage erover gieten vanuit dat prachtige piet stockmans giet-dingske.

20110108-P1083083.jpg
gang vijf: hertekalf, structuren van pompoen, paddestoelen, en dat poeierke, dat was echt verrukkelijk. En daarbij kregen we apart geserveerd ook nog een portie stoofpotje van hertekalf, dat smolt in de mond.

20110108-P1083086.jpg
gang zes: het zwin in de sneeuw (witte chocolade en bergamot: zooo verfrissend!)

20110108-P1083087.jpg
mignardisekes voor bij de koffie/thee

Ik hoop dat mijn foto’s de gerechten wat eer aandoen, want dit was echt een heel bijzondere ervaring. Nog nooit zo lekker gegeten op restaurant. Ik heb nu nog meer goesting om eens naar Oud Sluis te gaan. Hoewel ik mij moeilijk kan voorstellen dat het daar nog zoveel lekkerder is. Maar als ge niet probeert, weet ge het niet he…

20110108-P1083088.jpg
Wij zaten in zo’n witte derde ronde, met veel kussens. Het was zo gezellig dat we daar bijna vijf uur hebben gezeten! Waardoor de geplande strandwandeling wel niet doorging, maar ook dat kon de pret niet bederven! Als kers op de taart kreeg ik ook nog eens een privé-rondleiding in e. haar ongelooflijk prachtige nieuwe oude huis. Jaja, het was een mooie dag.

Advertenties