De Oude Bijloke, het is een gebouw dat iets met mij doet. Als klein kind passeerden we er menig zaterdagavond van Gent naar Zele, en weer terug, en het blauwe licht in de zalen op de tweede verdieping sprak altijd tot mijn verbeelding. Jaren later volgde ik er practica histologie gevolgd, legde ik er examens af (ik herinner mij nu zelfs wat ik aanhad, op dat examen, een pakje van Anvers dat ik van mijn mama had gekregen, ik was er heel erg blij mee). Ik had er verschillende meetings met de prof anatomie over de cursus embryologie die ik schreef. En toen was het plots niet meer van de faculteit geneeskunde. Ik was ontgoocheld, want ik hield van het gebouw, maar toen ik horde dat het KASK naar daar ging verhuizen, was ik heel opgelucht en blij. Zelf ook oud-leerling van de academie en een geweldig fan van de beeldende kunsten kon ik niet anders dan gelukkig zijn dat ditgeweldige gebouw door studenten van het KASK zou worden bevolkt: zij zouden het weer doen leven!

Toen ik las dat het dit weekend feest was, daar in de Bijloke, ter gelegenheid van de verhuis, was ik vast besloten om er met Henri naartoe te trekken, al was ik van wacht. En zo geschiedde. Het begon very conveniently om 17u, ik was terug van het toeren, en na wat puberaal gezaag trokken de zoon en ik richting Bijloke. En het was mooi, kijk maar:

20110326-P3263482.jpg
Henri en audio-wandelingen, het is grote liefde. Al was deze hoofdtelefoon vre-eselijk, aldus de kenner.

20110326-P3263500.jpg
“Wo-ow. Sjiek Vet Jong!” -en neen, hij heeft het kunstwerk niet aangeraakt, natuurlijk. “Mmmm, ik ga opa proberen overtuigen om dit voor mij na te maken. Of zeg, mama, jij wilt toch altijd zo graag iets creatiefs doen? Ge kunt dit eens maken!”

20110326-P3263502.jpg

20110326-P3263505.jpg
Ik wil ook zo’n muur!

20110326-P3263513.jpg
De Tuin van Eden ligt in Gent! Achter tralies!

20110326-P3263517.jpg
De geweldige fanfare Excelsior (hoop dat ik het goed opschrijf!)!