Daar waren we inderdaad even, gisteren. Samen met onze goede vrienden n. en d., helaas helaas zonder b., die met migraine in bed lag. En d. had nochtans helemaal speciaal voor hem een groentenminnend restaurant gekozen, waar ze een vegetarisch menu hadden. Jongens, jongens, wat een zalige bordjes kregen we daar voor onze neus. Het was genieten van begin tot einde. Henri, die zich, al zeg ik het zelf, weer ongelooflijk voornaam heeft gedragen -al kwam de -weliswaar sympathieke- puber af en toe in hem boven, werkte in een ongekend tempo al dat lekkers naar binnen. Bord opzij en “amai, dat was lekker zeg!”. En vandaag bleek in zijn enthousiaste relaas aan zijn papa, die ook deze foto’s in primeur te zien kreeg, dat hij ook geweldig veel heeft onthouden van wat hij allemaal heeft opgepeuzeld. En dat hij net als ik ook heel erg heeft genoten.

Naar analogie met mijn verslagje van Pure-C, een fotoreeks…

20110430-P4303820.jpg
Hapje nummer één: tomaat in gel, basilicum en ei.

20110430-P4303824.jpg
Hapje nummer twee: selder, yoghourt, krokante texturen van kokos, en nog iets (heel lekkers).

20110430-P4303825.jpg
Hapje nummer drie: iets (heel lekkers), abrikoos, bbq-saus, japanse ui.

20110430-P4303826.jpg
Een struikje bonenkruid waaruit we elk een succulente méringue met bonenkruid mochten plukken: zo cool maat! Of, zoals Henri het noemt, zot jong!

En dan begon het échte werk, zes heerlijke gangen onder de noemer: “Een zomer in april”.

20110430-P4303827.jpg
Worteltagliatelli met mango, wortel, sinaas en wasabiblad

20110430-P4303828.jpg
Selder Kalamansi met ijskruid en bernagibloem

20110430-P4303830.jpg
Asperges met Courgettes, aspergeboter, linzen en courgettebloem

20110430-P4303831.jpg
Couscous Mhamsa met pralines van paprika en balsamico, peterselieolie,
oregano en spicy leafs

20110430-P4303832.jpg
Aardappel vadouvan met rode ui, groene groenten, mosterzaadjes,
mosterdpapier en bonekruid

20110430-P4303834.jpg
Rabarber texturen met witte chocoladeparfait, yuzu en oxalis (gekozen door d. en ik)

20110430-P4303833.jpg
Chocolade ecuador met avocado, pistache, groene thee en koriander (gekozen door n. en Henri, natuurlijk)

U ziet het, het is een aanrader: wij kozen voor de vegetarische menu, maar het kan ook niet-vegetarisch, natuurlijk.

Advertenties