Daar gaan we weer, tijd voor de tweewekelijkse update van mijn moestuinsaga. De zon liet zich de voorbije 2 weken wat minder zien, maar daar is in de serre niet veel van te merken, het blijft daar serieus vooruit gaan. En zoals het een goede soap betaamt, er is weer vanalles gebeurd! Maar geen nood, op 1-2-3 zijt ge weer mee!

Ik deelde veel tomatenplantjes uit aan familie en vrienden, en plantte de allerlaatste (ja, mijn weggooifobie en bewaarverslaving drukt ook op mij als boerin) als een ware guerrillera in mijn eigen tuin, op de laatste lege plekjes.

20110626-P6264287.jpg
De boontjes buiten. Er hangt weer een mooie portie aan. Binnenkort eten we weer blauwschokkerkaviaar…

20110626-P6264290.jpg
Ik heb van mijn hart een steen gemaakt en de lente- en zomersla weggedaan (na een aantal keer snijden ziet het er zo zielig uit, mijn boerinnenhart kan daar niet tegen), de bakken omgeharkt en nieuwe kervel en zomersla gezaaid. Ze steken hun kopjes al buiten! In een bijrolletje ook een hema-zakje basilicum (kon er niet aan weerstaan, coole verpakking), ze groeien goed, al is dat zakje niet zo handig, gezien het overtollige water niet kan weglopen.

20110626-P6264291.jpg
Tomaatjes op de voorgrond en de achtergrond. Tussenin de boontjes die ik vorige keer net had gezaaid (mijn vorige portie was opgepeuzeld door slakken) en intussen zijn ze al uitgeplant in de tuin: op hoop van zegen! Daarachter, tussen de aardbeitjes, de komkommerplantjes die ik vorige week op de bloemenmarkt kocht. Ik moet nog een vernuftig systeem bedenken waar ze zich aan kunnen slingeren.

20110626-P6264292.jpg
De edamame’s, die zich fijn en vrolijk rond de bamboesteunen slingeren. Mooi om zien. En weer iets bijgeleerd: edamame-plantjes zijn zo fijn dat ge er gerust een stuk of vijf in 1 pot kunt zetten. Ik zal al blij zijn als we één kommetje in zout water gekookte boontjes kunnen oppeuzelen…

20110626-P6264294.jpg
De paprikaplantjes die ik vorige week op de bloemenmarkt kocht! Er groeien al kleine paprikaatjes aan! En daarnaast de asperges die hun verplanting in de bak ook wel lijken te appreciëren. Heel schattig, die aspergeplantjes vind ik. Wanneer gaan we die ooit kunnen eten? Binnen vijf jaar volgens die meneer: ze worden elk jaar dikker, naar het schijnt! Spannend!

Intussen blijft het bijna elke dag gieten, luizen, vastmaken en af en toe mesten. Za-alig!