Egenlijk is ze nog niet écht begonnen, of toch? Wanneer begint de vakantie écht: op de eerste dag dat je normaal gezien zou moeten werken, ware het geen vakantie? Nu, ja, het kan mij au fond geen bal schelen, want het voelt al als vakantie. En ik zie er ook uit als iemand die in vakantie is, volgens de echtgenote van een patiënt die ik gisteren in het stad tegenkwam: “Gij zijt met vakantie!”, riep ze breed lachend uit. Ik kon het alleen maar beamen.

Maar dit alles om u te zeggen dat op vakanties waar ge in eigen stad blijft, de dagen neerkomen op de basisbehoeften van een mens: eten, muziek (daar kan ik u geen foto van tonen, maar zij die erbij waren kunnen het beamen, dag 3 van Gent Jazz was pure ambiance met Roland/Steven De Bruyn/Tony Gyselinck, Mavis Staples en BB King) en een boek. En ook wel een beetje slapen: terwijl Bruno al een paar uur aan het werk was heb ik vanochtend tot kwart voor negen geslapen: een historisch record, me dunkt! En vanavond: de zoon gaan halen: jippie!

Misschien wordt dit wel het begin van een nieuw fotoreeksje:
20110709-P7094392.jpg
Food!

20110709-P7094394.jpg
Boek 2 (gisteren Jij en Ik uitgelezen) van de zomer : Jonathan Franzen, Freedom: geweldige start!