Zondag begon met zon, die echter na het ontbijt weer verdween achter een dik pak wolken. Ze piepte af en toe de volle twee minuten vanachter de wolken, we werden er zot van. Allez, ik toch. Hoe en mens zo kan verlangen naar een straaltje zon, ge houdt het niet voor mogelijk.

20110814-P8145013.jpg
Ge houdt het niet voor mogelijk wat er allemaal te beleven valt aan zee. Elke dag hadden we het maar uit te kiezen. Zondag wandelden we even mee met de fanfare, trokken we daarna naar een aperitiefconcert, waar we niet te lang bleven hangen, gezien de drukte en niet direct muziek waar we wild van werden.

20110814-P8145048.jpg
Ik bezocht eindelijk, na jarenlang op mijn verlanglijstje te hebben gestaan en vlakbij ons appartement, Villa Les Zéphyrs. Ongelooflijk hoeveel affiniteiten er bleken te zijn tussen yours truly en de villa. Behalve dat ik het een verrukkelijk huis vind, heeft het hetzelfde VLOERKE als bij ons in de keuken -ja, dat vloerke dat de vorige eigenaars helemaal verpieterd hebben door er een laag beton op te kieperen, en waar ik menig uur op het gezwoegd om die betonlaag te verwijderen (niet helemaal hetzelfde, maar zeer gelijkend, ik post wel een een fotooke bij gelegenheid). De eigenaar/bouwheer was een zekere HENRI Muyshondt, een GENTSE GENEESHEER. De architect was de GENTSE Oscar Van De Voorde, die het in 1922, vijf jaar voor ons huis werd gebouwd, ontwierp. Er zit een LIFTJE in, dat er bij ons ook inzat, maar momenteel niet meer functioneel is, en wat ik heel erg graag zou willen herstellen. Er stond bijna net hetzelfde PJEEDESTALLEKE als ik een tijdje geleden in een antiekwinkeltje kocht tijdens de GENTSE feesten. Ik voelde me er dan ook onmiddellijk thuis.

Een paar prachtige details die ik jullie niet wil onhouden.

20110814-P8145035.jpg
Behangpapier in zitplaats.

20110814-P8145034.jpg
Behangpapier in eetplaats/haardplaats.

20110814-P8145039.jpg
Superschoon glasraam.

20110814-P8145036.jpg
Het vloerke. Ik toon gauw eentje van onze vloer.

O, en het woord van het weekend was: RIBAY! Raad maar eens wat het was. Tip: niet voor vegetariërs.
En het spreekwoord van het weekend was: “als ons pa naar ’t strand gaat, heeft hij daar graag een frans bauerken bij”.
En ook: “Ge hebt toch uw zonnebril bij?” Woehahaha. Of: “Smallie, als we ten uitvoer brengen wat we van plan zijn, gaat ge geen smallie meer zijn na het weekend!”
We hebben wat afgelachen, wulder. ‘k Heb er nog buikpijn van.