Iedereen die mij een beetje kent en/of bij ons thuis al is geweest, weet ervan, denk ik. Van mijn frustratie over het mooie vloertje in onze “keuken” beneden: de ruimte die ooit de dienstkeuken was, en voorlopig door ons niet wordt gebruikt. We hebben het grote geluk dat in onze vierentachtig jaar oude woning alles prachtig bewaard is gebleven: vloeren, haarden, molures, prachtige eiken trap, granitovloeren, enz. Alles, behalve het prachtige vloertje beneden. De vorige bewoners hebben er om één of andere onbegrijpelijke reden (oneffen oppervlak?) een karrevracht cement overheen gekieperd. Uren heb ik al gesleten om het cement eraf te schrapen, en heel veel engelengeduld verder heb ik hier en daar een plekje vrijgemaakt. Ik ben er zot van, maar iedereen zegt dat ik gewoon zot ben en het moet opgeven. Maar mannekes, ik kan hardleers zijn. Al vrees ik toch dat ik in deze deemoedig het hoofd zal moeten buigen. Tenzij u een tip heeft natuurlijk (hihi).

Kijk:
20110827-P8275122.jpg

en:
20110827-P8275124.jpg
Schoon he. Verstaat ge die mensen nu?

Lijkt toch wel goed op dat vloertje in Villa Les Zéphyrs he?