Henri en ik zijn er verzot op, op de rommelmarkten die het einde van de zomer wat draaglijker maken. Drie hebben we er al gedaan, de voorbije dagen: vorig weekend die van de Begijnhoffeesten en het Miljoenenkwartier (waar was mijn honing-mens van de Voskenslaan, ik keek uit naar zo’n pot stadshoning), vandaag deden we die van de Prinsenhoffeesten. We lopen arm in arm (op de rommelmarkt mag dat nog, schijnbaar), Henri zoekt naar Suskes en Wiskes en auto’s met afstandsbediening, en ik naar coole oude vaasjes, borden, dingen die mijn hart sneller doen slaan. Vandaag was de buit: een auto met afstandsbediening voor 50 cent voor hem en een retro “mad men” vetplantje in een dito potje voor 2 euro. Jippie.
O, en we passeerden op weg naar de open repetitie van het jeugdorkest waar henri bij speelt (Mini Musica) ook nog de jarige, feestvierende boekenmarkt! Met een hele hoge piet, euh miet!

20110827-P8275119.jpg
Rommelmarkt Begijnhoffeesten.

20110827-P8275151.jpg
Rommelmarkt Miljoenenkwartier.

20110904-P9045372.jpg
Rommelmarkt Prinsenhoffeesten.

Hebt u weet van nog rommelmarkten waar zo’n gezellige sfeer heerst als op deze drie: roep maar!

20110904-P9045359.jpg
De bijzonder grappige madam op de boekenmarktfeesten (ze heeft bijna 2 uur op een ladder gezeten, hoedje af hoor, en ze bleef tot op het einde grappig: één van haar beste: “Dag mevrouw, ge moogt hier wel niet fietsen he! Maar ge hebt wel een schoon kleedje aan!”).