De haard brandt. Ik geniet van zijn warmte op mijn huid. Het doet mijn zieke lijf deugd. Het heeft de bruuske overgang van hoogzomer naar herfstige natte koude niet goed verteerd. Ik lees de krant. Mijn gsm licht op. New message. Afzender: henrietje.

Wilt ge alstublieft naar
boven komen en
meenemen wat ge
aan het eten zijt.

Hij zit boven zijn huiswerk te maken, door het drukke programma van vrijdag, zaterdag en vanmorgen heeft hij nog vrijwel niets kunnen doen van zijn schoolwerk… Ik breng hem een plateauke met een beker melk, een boterkoek, drie milka-stars, een mandarijn. Troetelcomfortfood voor de lieve schattige puberzoon van ons. Die ook plots geconfronteerd wordt met een weekend waarin ook moet worden gewerkt, gestudeerd. En hoe fantastisch goed hij de oevrgang van lager naar humaniora heeft gemaakt, het blijft wennen. Voor mij voelt het als het einde van zijn zorgeloosheid… Een beetje toch. Zucht.