Vandaag was ik weer een kind. Dat komt door een aantal gebeurtenissen die vandaag plaats grepen.

Ten eerste was ik als een kind zo blij met de laatste pakjes die ik had gevonden.

Ten tweede zei de mevrouw aan de kassa van de boekenwinkel “juffrouw” tegen mij.

En ten derde genoot ik in bijzonder vrolijk gestemd en warm gezelschap van een hilarische voorstelling: Hans en Grietje in het NTGent. Heel origineel en grappig. Als u nog eens anderhalf uur wil glimlachen, schaterlachen, tranen-met-tuiten-lachen en keihard meezingen met hits van Engelbert Humperdinck, Johannes Brahms en Felix Mendelssohn, gaat daarheen! Leve het muzikale broederschap (cfr Aida) tussen Wim Opbrouck en de Zwitserse tenor-zangcoach Christoph Homberger, zoals ze het zo mooi verwoorden op de site van het NTG. En vergeet nooit, in droeve of weemoedige tijden: “Wat is het schön een Hans tzu zein…”

Woo-hoo-ooo…. Sssssssss….. Tralalala….

Advertenties