Jawel, lieve lezertjes, de onvolprezen tuinsaga is terug. De lente is in aantocht -nog enkele nachtjes slapen- en dan trekt Polly haar stadstuin in. En nu ruwe handen met eelt alleen maar in mijn voordeel spelen voor de contrabas, houdt werkelijk niets me nog tegen om in de aarde te zitten wroeten!

Vorige week al -’t was volle maan, en dus tijd om te zaaien, zo riep l. mij toe- toog ik naar de serre. En vanmiddag zette ik de werken verder. Intussen is ook de moestuin buiten uitgebreid. De hele rechterzijde van de tuin is nu bijna volledig gevuld/bekleed met eetbaar gerief (met dank aan n. voor het harde ploegwerk!). Mjamie.

Het begon natuurlijk allemaal met mijn bestelling bij De Nieuwe Tuin. Altijd een feest als het pakje aankomt!
20120306-P3066354.jpg

IK zaaide alle tomaatjes en paprika’s (jaja, ik weet het, ik heb me laten gaan, maar het legertje in mijn tomatenstekskes geïnteresseerde vrienden en familie groeit zo snel aan, dat ik met moeite genoeg zal hebben voor mijn eigen…) in kleine bakjes, en de speciallekes (lampion bes en goji bes -ik ben eens curieus voor het resultaat) in een zeer ingenieus zelfvoorzienend systeem (alleen water toevoegen en het schoonste van al is dat de slakken er niet aan kunnen).
20120311-P3116361.jpg

En vandaag verpotte ik ook een paar oude en 6 nieuwe aardbeiplantjes (met dank aan papa voor de shopping).
20120318-P3186374.jpg

Ik zaaide ook bloedzuring.
20120311-P3116363.jpg

Zoals ik al meldde heb ik de groene asperges (3 stuks alstemblieft dankuwel) ontdekt nadat ik het verdorde groeisel van vorig jaar had weggedaan, en nadat ik hun tuintje zen-gewijs had afgezet, maakte in een gelijkaardig bedje voor de japanse zomerradijs en probeerde ik eens de binnenfase voor het zaaien van witloofknollen (buiten mag je ze pas binnen 2 maand zaaien) -het is een test om te zien wat het beste gaat). Pas op, schrik niet, die asperges zijn echt al keigroot!
20120318-P3186376.jpg

Ik heb nog een heleboel pakjes zaad, dus blijf in de buurt, kom regelmatig kijken, want dit wordt weer een keispannende soap!

Advertenties