Vorige zondag regende het katten en honden en nog veel meer. Maar het was Erfgoeddag en de laatste dag van de tentoonstelling L’Oiseau Bleu in de Sint-Pietersabdij in Gent, een tentoonstelling die ik voor geen goud wilde missen. Dus trotseerden we het trieste weer en togen we naar het Sint-Pietersplein. Helaas geen foto’s van de tentoonstelling zelf, dat mocht niet van de niet echt vriendelijke suppoost (ik begrijp dat het niet mag, maar er zijn verschillende manieren om dat duidelijk te maken, en ik ben ook geen kindje van 5 jaar oud), maar deze wilde ik u niet onthouden. In de stijl van Waar is Henri? (herinnert u die zich nog, bij b.? presenteer ik: Waar is de blauwe vogel?

20120422-P4226547.jpg

Toen ik de tentoonstelling verliet, hoopte ik wel 5 jaar oud te zijn, want de kinderen kregen een blauwe ballon, met daaraan bengelend een prachtige origami blauwe vogel die ze mochten laten vliegen. Voor de kinderen fantastisch, mij stemde het een beetje droef. Maar dat zal het weer wel zijn geweest…

Voor wie de tentoonstelling niet zag, het is helaas onherroepelijk te laat, maar geen nood, nog tientallen andere geweldige tentoonstellingen wachten op u in Gent. En binnenkort start T.R.A.C.K.!