Jaja, dames en heren, het is zover. Vierentwintig jaar na Chambres D’Amis, twaalf jaar na Over The Edges -OMG ik word oud, want ik heb ze allebei heel bewust meegemaakt-, wordt mijn geliefde stad weer ingepalmd door mijn al even geliefde kunst. Ik kijk er ongelooflijk naar uit om Gent te herontdekken langs het TRACK parcours. Ik was gisteren bij de gelukkigen die de opening mochten meemaken in het Kuipken. Ik durf het bijna niet zeggen, maar ik was daar nog nooit geweest. Welk een coole plek. Zeker als in de arena het Schoon Vertier staat te spelen: ambiance!

20120512-P5126611.jpg
Merk trouwens de renners op in de verte die zich aan het opwarmen waren, voor de performance van AHMET ÖĞÜT, de maker van de luchtballon aan The Castle of Vooruit. Een paar goedbedoelde pogingen tot scherpe letters ziet u hier:

20120512-P5126632.jpg

20120512-P5126637.jpg

Er waren natuurlijk ook de speeches waar je niet omheen kan, maar ze kregen elk maar 4 minuten (en ze waren met 7), dus dat viel nog mee. De minister van Cultuur hield haar eer hoog en deed weer een schauvliegske, door de de naam van 1 van de 2 curatoren (en baas van het SMAK) Philippe Van Cauteren een beetje in te korten (Philippe Van Cauter) -ja, als een politieker maar 4 minuten heeft, telt elke seconde he. Ik weet niet of Freya VDB haar speeches zelf schrijft, maar deze was echt een mooie. Lieven DC was grappig (vooral toen hij het over een zeldzaam cafe bezoek had) en ons aller burgemeester Daniel T was echt hilarisch toen hij zijn kleinood (een revolver) uithaalde om het officiële startschot van TRACK te geven: “Bukt ulder maar een beetje, want ik ben niet van de handigste!” en “Ik wil mij op voorhand verontschuldigen voor de gewonden die zouden vallen!” -in sappig gents natuurlijk.

Op de receptie waren er de lekkere gevulde vlees- en veggie-ballen van Balls and Glory. U herkent vermoedelijk in het geruit hemdeke zonder hoofd de Wim van Goe Gebakken, die deze keer dus hand crafted meatballs bakte in zijn ovens.
20120512-P5126642.jpg

En er tonden heel veel fietsen in het Citadelpark:
20120512-P5126643.jpg

Van de kunstroute zelf heb ik niet veel gezien, want ik werd hier verwacht:
20120512-P5126649.jpg
Henri is de schermer met zijn rug naar ons.

Maar geen nood, TRACK duurt nog tot september, dus ik zal ze allemaal wel kunnen zien op die tijd…